Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

8 tulajdonság amivel a "szupersikeres" emberek rengelkeznek!

2017. május 04. - fogkefe1

Szenvedély, motiváció, kitartás és egy kis szerencse mind közrejátszik a sikerben. De mik azok a tulajdonságok és szokások amikkel feltétlennel rendelkezni kell, hogy "szupersikeresek" legyünk? Jöjjön hát a 8 szokás amivel a sikeresek rendelkeznek.

1. Korán kelnek

De nem csak korán kelnek, hanem hasznosan eltöltik azt az időt. Válaszolnak az emailekre, elolvassák a híreket, edzenek és felkészülnek a napra. Ha többet szeretnél erről megtudni érdemes elolvasnod egy korábbi cikkemet. Egypár kutatás is bebizonyította, hogy a korán kelők boldogabbak és sokkal kiegyensúlyozottabbak, mint a későn kelők.

2. Nem félnek a versengéstől

Richard Branson, a Virgin Group alapítója mondta, hogy ha sikeres szeretnél lenni az üzleti életben, akkor tárt karokkal kell fogadnod a versenyt. Persze találd meg a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy tiszteled a riválisaidat és nem félsz legyőzni őket.

3. Nem félnek elszakadni problémáktól

Néha muszáj elszakadni, feltöltődni, hogy megtudjunk oldani egy visszatérő problémát. Ezáltal csökken a nyomás és új gondolatok támadnak majd a probléma megoldására. Hidd el, ahelyett, hogy állandóan a problémán gondolkoznál, néha jó kiüríteni a a gondolataidat. Bill Gates a világ leggazdagabb embere például ebédidőben mindig bridget játszik.

4. Tudják hogyan kompenzálják gyengeségeiket

A világ legsikeresebb emberei nem azért a legsikeresebbek, mert mindenhez értenek, vagyis, hogy mindenben ők a legjobbak. Valójában eléggé limitált számú dolgokban nyújtanak átlagnál jobb teljesítmény, de abban elitek. Ezt jegyezd meg: nem kell mindenhez értened, hogy sikeres legyél.

5. Nagyvonalúak

Feltűnt, hogy a a legjobb cégtulajdonosok mind nagyvonalúak? Ennek nem feltétlenül kell pénzben megmutatkoznia. Megmutatkozhat időben vagy akár buzdításban is, Megtanulni, hogy mindig valamit adjuk vissza egy kulcsa a sikeres életnek, nem csak az üzlet területén alkalmazható. Ezzel a szokással  számos kapcsolatra és barátra szert lehet tenni az életben.

6. Legtöbb dologra "nemet" mondanak

Persze tudják, hogy a vevőnek mindig igaza van, de ennek nem féltétlenül kell megmutatkoznia abban, hogy minden kérésre gondolkozás nélkül igent mondjanak. Warren Buffet szerint a sikereseket a szupersikeresektől az különbözteti meg, hogy a szupersikeresek legtöbb dologra nemet mondanak.

7. Nem vesztegetik az idejüket felesleges döntésekre

Ahhoz, hogy folyamatosan 100%-on tudjanak pörögni egész nap, egyszerűen a jelentéktelen kérdésekkel nem is törődnek. Például Mark Zuckerberg a Facebook alapítója azt nyilatkozta arra a kérdésre, hogy miért mindig szürke ruhát hord, hogy egy nap annyi kérdésben kell döntenie, hogy azon, hogy melyik ruhát vegye fel ma már nem akar.

8. Van életük a munkán kívül is

Ha idáig eljutottál az olvasásban akkor gondolom bátran feltételezhetem, hogy komolyan érdekel a téma. Ehhez a fejezethez bátran ajánlom ezt a cikkemet:

Hogyan töltik a sikeres emberek a hétvégéjüket 

Összefoglalva:

Keljünk korán, ne lustálkodjunk már a nap elején (persze ehhez korábban is kell lefeküdni).

Ne féljünk a kihívásoktól. Csak akkor nyerhetünk, ha legyőzzük riválisainkat.

Néha amikor nagy a nyomás, talán jobban tesszük ha egyet hátralépünk, hogy utána kettőt tudjunk előre.

Tudjuk meg miben vagyunk jók és annak fejlesztésére fordítsuk az energiánk nagy részét.

Ne legyünk "bólogatójánosok".

Végül pedig ne csak a munka legyen az életünk

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5712481365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása