Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

7 reggeli szokás, amit sikeres emberek csinálnak még 7:30 előtt!

2017. január 02. - fogkefe1

A sikeres reggeli rutin eléréséhez itt van 7 tipp amit jó ha megfogadsz:

1: Kezd a napot citromos vízzel!

Felkelés után első dolgod legyen meginni egy pohár citromos vizet. Igen éhgyomorra, majd várj 15-30 percet evés előtt. Ez segít felébredni fizikálisan és mentálisan egyaránt, kellő energiát biztosít a nap hátralévő részére. Ráadásul a citrom tele van c-vitaminnal és antioxidánssal.

2. Mozogj!

Richard Branson (Virgin), Tim Cook (Apple) és Bob Iger (Disney) mind 6 óra előtt kelnek, hogy legyen idejük reggel mozogni. Tudományosan bizonyított, hogy azok az emberek akik legalább heti kétszer edzenek minimum 10 percet, jobban érzeték magukat szociálisan és akik pedig minden nap mozogtak lényegesen boldogabbak voltak. Mellesleg gondolj az egészségedre, jövőben milyen életet szeretnél élni? Nem kérek sokat, csak 10 perc!

3. Szakadj el az internettől!

Howard Schulz (Starbucks) minden nap miután elküldte a motivációs levelét az alkalmazottainak, kikapcsolja az internetet telefonján és a reggeli időt mozgásnak és a családjának szenteli. Értékesebb a reggeli idő annál, hogy egyből nekiugorjunk az e-maileknek és a Facebooknak, mivel ezzel elveszítjük a koncentrációt, az összpontosítást a fontos dolgokról. Hidd el a reggeli nyugalom megalapozza majd a napod hátralévő részét.

4. Reggelizz egészségesen!

Ismét csak bizonyított tény, hogy azok akik reggeliznek, kevésbé valószínű, hogy elhíznak és sokkal stabilabb vércukor képpel rendelkeznek. Kell az energia, ha délelőtt 10-11 körül megéhezel, ebédig sokkal jobban visszaesik a hatékonyságod és teljesítő képességed. Sokan ezt eltusolják, pedig fontos, egyik legfontosabb!

5. Ürítsd ki a fejed!

Egyre elterjedtebb a meditáció a sikeres cégvezetők között. Reggel pár percre szabadulj meg a gondolataidtól, nyugodj meg, relaxálj aztán ugorj a következő pontra.

6. Tervezd meg a napodat!

Benjamin Franklin megszállottja volt a napi tervezésnek. Minden nap 4 órakor kelt, hogy felállítsa a napi céljait. Ajánlom ezt neked én is, mármint nem a hajnali kelést, hanem, hogy tervezd el a napod, írd le, hogy ma mit szeretnél megvalósítani és mik azok a dolgok amik feltétlen sürgősek, hogy kipipáld. Ha megfogadod tanácsom hamar ráeszmélsz, hogy ezáltal sokkal hatékonyabb tudsz majd lenni.

7. Mondj nemet!

A nem egy nagyon erőteljes szó. Védd meg az értékes reggeli rutinodat. Kerüld az afféle kifejezéseket, hogy nem gondolom, hogy megtudod csinálni, nem vagyok benne biztos. Kötelezd el magad, határozd meg a normádat és valósítsd meg az álmaid!

Az akadály nem az ami eltakarja az utat, hanem az maga az út!

 

Forrás: Travis Bradberry, 2016.10.18

www.forbes.com/sites/travisbradberry/2016/10/18/7-things-wildly-successful-people-do-before-730-am/#77c834b03916

 

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6312091363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása