Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Hogy jobb adakozó légy, használd ezt az 5 törvényt

2017. március 20. - fogkefe1

A múlthéten a Facebookon mindennap megosztottam egy törvényt az adakozásról, viszont azt szeretném ha meglenne egyben, ezért bemásolom őket egy posztba. Kötelezően ajánlott olvasmány. :))) (Lehet nem lesz egybefüggő a szöveg, mert egyesével írtam, de nézzétek el nekem)

1. törvény: Többet adj mind amennyiért fizetnek!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Miért fontos ez? Mert legközelebb is téged fognak választani. Gondolj csak bele, ha jól megcsinálod a munkádat amivel megbíztak, elégedettek lesznek veled, ha még plusz dolgokat is megcsinálsz, akire senki nem kért, eszméletlen értékes tagja leszel a vállalatnak. Így van, ez a törvény határozza meg az értékedet.
Ha értékes szeretnél lenni, ha szeretnéd, hogy máskor is megbízzanak akkor ezt jól vésd az eszedbe: mindig többet adj mint amiért fizetnek.

2. törvény: Minél több embert szolgálj!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mindig ezen gondolkozz, hogyan tudnál egyre több embert szolgálni. Ez az egyik kulcs a gazdagsághoz. Henry Fordról hallottál? Eszméletlen gazdag volt. Sokan azt hiszik, hogy az volt a célja, hogy gazdag legyen, pedig a pénz csak egy mellékterméke a sikernek. Az ő célja az volt, hogy az átlagos közember is megtudja fizetni az autót. Ezt elérte, ezáltal pedig eljutott mindenkihez és sikerre vitt egy vállalatot, pedig sosem járt egyetemre, nem volt tanult ember, mégis gazdagabb volt mint a legtöbb "nagyokos".
De mondhatok egy másik példát. Bill Gates! Windows célja az volt hogy minden munkahelyi íróasztalon legyen egy PC. Igazából mindenki kinevette, mert köztudott, hogy akkoriban egy számítógép akkora volt mint egy fél szoba. Sikerült? Sikerült. Eredmény: Eszméletlen gazdagság.
Ezért ajánlom, hogy azon törd a fejed, hogyan tudnál több embert szolgálni, ha kialakítasz egy rendszert erre. Hirtelen azon kapod majd magad, hogy meg sem tudod számolni, mennyi pénzed van.

3. törvény: Ne 50-50-be gondolkozz!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szokták mondani, hogy a sikeres emberek mindig win-win szituációban gondolkoznak. De gondolkozz el a sikerrel együtt jár a befolyás? Ha sikeres vagy feltétlenül nagy a befolyásod? Ha nagy befolyásra szeretnél szert tenni, akkor ne 50-50-be gondolkozz, hanem mindig többet adj, persze ha ezt a fogadó is értékeli. Nem könnyű törvény, nincs is sok embernek befolyásra...

4. törvény: Add mindig önmagad!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A héten az adakozás törvényéről írók, a 4. törvény pedig a légy mindig önmagad, (és most a Batman nem jó válasz). :D és nem is arra gondolok, hogy a legtöbb amit adhatsz az te magad vagy, hanem arra, hogy annyi sablon van az életben arra például, hogy hogyan tárgyaljunk, hogyan tartsunk előadást, hogyan értékesítsünk, stb. stb. (most üzletről beszélek elsősorban, de az életben is alkalmazhatod) Akkor leszel sikeres, ha hiába tanulod meg a sémákat, mindig magadat fogod adni elsősorban. Ez a negyedik kulcs.

5. törvény: (végén árulom el)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ha egész héten követtél, akkor gratulálok, sikeres adakozóvá váltál. :) Ezeket a tippeket ismétlem főleg az üzleti életre írtam, de a magánéletben is lehet használni, akár barátszerzésre vagy családról van szó. Ne feledd aki ad mindig többet kap vissza! És most jön az utolsó törvény: Mindig állj készen arra, hogy kapj!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Köszönöm, hogy velem tartottál és követted az 5 törvényes hetemet. Jövőhéttől újra jövök friss bejegyzésekkel!

Ha pedig ezt nem itt, hanem a Facebookon olvastad először, külön jár a pacsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr1712333507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása