Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Tőzsdén a Snapchat!

2017. március 02. - fogkefe1
Már kereskedhetsz a tőzsdén a Snapchattel!
 
Ha nem ismernéd, ez az egyetlen olyan social media, ami nem a Facebook vagy Twitter tulajdonában áll. Fiatalok körében nagyon elterjedt. Lényege röviden, hogy képeket tudunk rajta küldeni ismerőseinknek, amik max 10 mp után eltűnnek vagy rögzíteni tudjuk őket a "sztorinkban" 24 órára. Ez az alap koncepció, persze azóta már sok újdonságot fejlesztett ki.
 
Miért érdekes, hogy tőzsdére vezették a céget?
Először is azért, mert a cég megalakulása óta, még sohasem volt nyereséges, ráadásul a regisztrációk száma is folyamatosan lassul. Ebből fakad a nagy hátránya is, hogy régebbi okostelefonokhoz nem kompatibilis az alkalmazás vagy lassú rajta.
 
Miért lenne mégis értelme vásárolni részvényt?
Először is azért, mer már most is több felhasználót tud magáénak, mint a twitter (ne higgyük, hogy ez kisdolog, Egyesült Államokban a twittert használják a legtöbben). Másodszor pedig, ezáltal, hogy tőzsdére mennek, nagy tőkét tudnak bevonna, ezáltal lesz a cégnek finanszírozni az új fejlesztéseket, több mert már az instagram és a messenger is bevezette a "my story" funkciót.
Egyik oldalról mindenképpen rizikós, másik oldalról nézve pedig érdekesség, hogy Spanyolországban a Snapchat az első számú közösségi alkalmazás, többen használják mint a Facebookot. Ráadásul a fiatalok sokkal jobban szeretik a Snapchaetet, mert a Facebookon már megjelentek az idősebbek is és már annyira nem menő, "saját játszóteret keresnek." Pozitívum még, hogy a közösségi oldalak jól szoktak teljesíteni a tőzsdén.
 
Milyen áron lesz elérhető.
Előzetes találgatások szerint 14-16 dollár között vezetik ki a publikumnak. Azonban az ár 17 dollárra nőtt, ezzel arra lehet következtetni, hogy értékesebb a részvény, mint sokan azt gondolják.
 
Hol lehet kereskedni?
Elsősorban a New York-i tőzsdén (NYSE) amit rengetek brókeroldalnál ellehet érni. $SNAP néven keressétek.
c53ztubuyaaskay.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5912307985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása