Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Mi a valódi siker titka?

2017. április 05. - fogkefe1

Sikeres emberektől szokták kérdezni állandóan, hogy mi az ő titka. Megvan az a kép, hogy XY épp megnyerte az Olimpiát, veszi át az érmet, majd odalép mellé a riporter és megkérdezi, hogy mi az ő titka? Hogyan érte ezt el? Ilyenkor persze senki sem mond semmi okosat, mert nem is tud. Egyet jegyezz meg. A sikernek nem titka, hanem ára van. Valószínűleg az volt a sportolónak a "titka", hogy 7-8 évek korától folyamatosan edzett. Az utóbbi években naponta kétszer is ha kellett. Korán kelt, nem bulizott, egészségesen étkezett.

Jason Kidd visszavonult nba bajnok kosarastól kérdezték, hogy mi volt a legnehezebb dolog a célja elérése érdekében. Erre ő azt válaszolta, hogy a legnehezebb az volt, amikor még egyetemre járt, hogy minden pénteken a barátai bulizni mentek, viszont ő edzésre ment. Neki ez volt az ár amit meg kellett fizetni, hogy profi kosaras és bajnok lehessen. Le kellett mondania a bulikról.

Maradva a sport vonalon ha megnézed azok az emberek lesznek sikeresek hosszútávon, akik lemondanak az alkoholról, drogokról, gyors ételről, stb, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból. Valószínűleg ők minden nap korán kelnek, hogy mehessenek edzeni és hétvégén sincs megállás.

Tehát inkább azt a kérdést tedd fel magadnak: Az én sikeremnek mi az ára?

Korán kelés? Sok éjjeli tanulás? Kevesebb bulizás? A sikernek egy titka van csak: munka. Ha képes vagy megfizetni az árát akkor te is sikeres lehetsz.

Az a baj, hogy erről nem beszélnek, pedig minden sikeres ember mögött ott van a múlt, amikor szenvedtek, güriztek, próbálkoztak, elbuktak, de folytatták. Megfizették az árat és most már olyan életet élnek amilyet szeretnének.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6612403517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása