Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Milyen telefont vegyek? Megéri az új iPhone vagy Samsung?

2017. március 06. - fogkefe1

Válasz röviden: Lehet.

Először is tisztázni kell, hogy milyen szempontok számodra a fontosak? Jó kamera? Strapabíró akksi? Nagy tárhely? Számtalan módon össze lehet hasonlítani a telefonokat és most nem is egy szakmai cikket szeretnék írni hanem pusztán az én személyes véleményemet.

Mai világban a fontos a szinkronizálás, főleg a felhő alapú. Ha valakinek van egy MacBookja vagy netalántán iPadje akkor nem is kérdés, hogy számára az iPhone a nyerő választás. Így könnyen össze tudja kapcsolni programjait, fájljait, és nem utolsó sorban az iTunest.

Ha viszont valakinek van egy Windowson gépje, tablet nélkül vagy androidos tablettel. Akkor ha a tableten dolgozik, még mindig lehet értelme iPhone-t választani(ha számára az fontos, mert presztízs értékű), mert nincs szüksége a szinkronizálásra. 

Számomra egy fontos szempont van, a legtöbb alkalmazás fusson rajta akadás mentesen. Játékra nem nagyon használom, néha vetemedek csak erre, szóval itt nagy elvárásom nincs, de jó ha ezt is tudja. Na erre jó az iPhone, jó a Samsung , de jó lehet az összes többi. Szinte mindegyik B brand csúcstelefonja tudja ezt a kritériumot. Legyen az Huawei, Xiaomi, Lenovo vagy Sony.

Szerintem a lényeg, hogy mire használjuk. Ha fontos a nagy akksi, nagy tárhely, de nem fontos a net, akkor a Nokia új 3310-ese jó választás lehet. Most csak emailekre és chatelésre felesleges a legújabb Samsungot megvenni. Ha valakinek fontos a munkája szempontjából a jó készülék akkor egy jó tabletet ajánlok. Nagyobb képernyőn jobb is dolgozni.

Ha viszont fontos neked, hogy elfusson rajta minden applikáció, netbank, word, híroldalak, videólejátszó, gps, térkép, simple. Akkor érdemes egy jó telefont venni. De ahogy már mondtam, ezeket a legújabb HTC és Meizu.

Szerintem fontos, hogy gyors legyen a telefon, nagy tárhelye legyen. De ehhez nem feltétlen kell a 200 forintos telefon. 80-100 ezer forint közötti telefonok is tudják ezt a követelményt.

Huawei P kategóriái remek választás lehet még a mainstream és az ismeretlen között. Ha viszont nem félsz, hogy telefonod márkája mások számára ismeretlen lehet, akkor hamar rájössz, hogy fele annyiért jobb telefonokat lehet találni. Persze mindenféle neve nincs telefonokat nem ajánlom, de egy One plus vagy Elephone még pont átmegy a rostán.

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7812305109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása