Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

7 online karrier, amelyek beindításához nem lesz szükséged nagy kezdőtőkére

2017. május 23. - fogkefe1

Az új generáció álma egyértelműen a távmunka. Az internetnek és technológiának hála ma már ez mindenki számára elérhető, nem kell feltétlenül az X vagy Y generációhoz tartozni. Őszintén! Ki ne szeretne a maga ura lenni és otthonról dolgozni? Ha amúgy is gondolkozol egy online vállalkozás beindításán, ezeken mindenképpen el kellene gondolkoznod.

1. Virtuális asszisztens

Mivel már jó pár vállalat sem rendelkezik fizikai irodával, hanem otthonról vagy co-working irodában dolgozik, ezért nincs rá szüksége, hogy az asszisztense éjjel nappal mellette legyen. Ideális munkakör, ha szeretsz telefonálni. Főleg vevőszolgálati feladatokat lehet ellátni, de kezelheted a "főnököd beosztását", emaileit.

Először célszerű egy ügyféllel kezdeni, majd miután rájöttél, hogy melyik terület fekszik neked a legjobban, például, közösségi média ügyfélszolgálat, onnantól kezdve növelheted lehetőségeidet és felhúzhatsz erre egy komplett vállalkozást.

2. Coach - mentor

Ha valamilyen területnek vagy képességnek a mestere vagy, akkor miért nem taníthatnád online akár? Remek lehetőség erre például a nyelvtanulás. Az internetnek hála már az egész földről elérhetsz bárkit. Akár egy brazil emberkét taníthatsz japánul, persze ehhez először angolul, majd japánul kell megtanulnod, de ez csak egy egyszerű példa volt. Taníthatod egy program kezelését is akár, erre remek csatorna lehet a youtube. De ahogy az elején mondtam egy terület tanítására is alkalmas az internet. Gondolom számtalan olyan hirdetéssel találkoztál már a Facebookon, hogy XY vagy XY szakértője.

3. Szabadúszó cikk író

Manapság minden a marketingről szól. A cégek már mindenhol szerepelni szeretnének. Ott vannak a közösségi médiában, saját blogot indítanak, cikkekben szerepelnek. Ahhoz, hogy kitűnjenek, remek írókra vannak szükségük. Manapság már mindenki tartalmat gyárt, de nagyon kevesen tűnnek ki és érik el azt a szintet, hogy bevételt generáljanak. Ha te remek író vagy, kapkodni fognak érted a vállalatok.

4. Vatera bolt tulajdonos

Miért éri meg? Mert egy nagyon egyszerű koncepcióra épül az egész. Vegyél olcsón, adj el drágán. Januártól sajnos a posta bekeményített és a csomagok már csak 1500 forintért mennek, viszont egy kis gondolkodással rájöhetünk, hogyan lehet ezt a problémát megoldani. Mai világban 5 perc alatt kilehet már deríteni mi a divat, mi pörög jelenleg a világon, egyértelmű, hogy ezekre a dolgokra kell koncentrálnod.

5. Közösségi média befolyásoló

Ha van egy facebook vagy instagram oldalad jó sok követővel (100k) akkor a cégek sorba fognak állni, hogy reklámozhassanak az oldaladon. Ebből szép vagyont fellehet építeni, persze először egy oldalt kell létrehozni és nem fog egyik napról a másikra menni, de ha beleteszed a munkát és kitartó vagy akkor egy nap könnyű dolgod lesz.

6. Vlogger

Legegyszerűbb és pillanatok alatt (fél év) egy fizetésnyit össze tudsz videózni. Azért a legegyszerűbb, mert itt nem is kell a szponzorokkal beszélned, mivel a videóid előtt és közben automatikusan megjelennek majd a reklámok. Ha elértél egy több ezres tábort, nem kell sokra gondolnod 10000-res nézettség után is szépen fogsz keresni. Ismétlem ha érdekel ez a műfaj és értéket tudsz adni a videóidnak, akkor legegyszerűbb módja a pénzszerzésnek.

7. Webdesigner

Ha grafikus vagy és értesz a kódokhoz, hogyan épül fel egy honlap, már célba is értél. Jelenleg rengetegen kapkodnak a fejlesztőkért. Ráadásul szabadúszóként, te határozod meg a munka idődet, a munkabéredet, a projektjeid számát vagy egyáltalán azt, hogy mit vállalsz el. A lényeg, hogy megbízható legyél és jó munkát végezz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2912531921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása