Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Sikeres emberek véleménye a szerencsejátékról

2017. április 24. - fogkefe1

Most megéri játszani vagy nem? Tippmix vagy lottó?

A szerencsejáték az emberi mohóságból fakad. Gyorsan szeretnénk sok pénzre szert tenni. Ez egyértelmű, de pár dologgal azért jó tisztában lenni. Kaszinókban mindig a ház nyer. Miért van, hogy a feketére teszed a pénzedet és csak az 1,9 szeresét kapod vissza ha nyersz, pedig az esélyed 50%. Miért van, hogy ha mindig csak minden másodikra nyersz, veszítesz és ahhoz, hogy pénzt keress legalább 53%-ban el kell találnod a színt? Miért van, hogy a kockázásánál, ha eltalálod a számod, a pénzed négyszeresét kapod, hiába 5 féle képen veszíthetsz. Azért, mert mindig a ház nyer. Ebből van a pénze a háznak. Neki tök mindegy, hogy mi lesz a végeredmény, mind a kettő oldalról ugyanannyi pénzt fognak begyűjteni és a nagy számok törvénye alapján egyenlő arányban is fog eldőlni, a különbözet pedig az övéké.

(Szerk.: Rulettnél abból van a háznak a pénze, hogy van egy 0 a kerékben ami olykor olykor nagy fájdalmat tud okozni a játékosoknak.)

Kaszinókról ennyit.

De milyen más szerencsejáték van még?

Hát a leghíresebb talán a lottó. Mi a baj a lottóval? (azon kívül, hogy nem tudjuk, hogy bunda e vagy sem.) Egyszerűen, olyan kevés az esélye, hogy nyersz, hogy feleslegesen fizeted a 250 Ft-ot, a másik hibája, hogy nézd meg mi van most a lottónyertesekkel. Nézd meg, hogy melyik lett gazdag vagy 5-10 évre rá melyik süllyedt vissza a saját anyagi szintjére vagy még mélyebbre. Hát megsúgom szinte az össze. De a magyarázat nagyon egyszerű. Találkoztál már emberrel aki hirtelen sok pénzt örökölt? Mondjuk 30-40 milliót? Vagyonos ember lett hosszútávon? Maximum lecserélte a kocsiját, maximum vett egy új házat. Kilépni nem tudott. Helyette kapott egy csomó félelmet, hogy mi lesz ha elveszik a pénz, mert ugye újrateremteni vagy megsokszorozni már nem tudja. Ahhoz más tudás kell. Azt évekig kell tanulni. Gazdagok 99,99%-a apránként teszi össze a vagyonát és nem fél, ha elveszik, mert a tudása megvan, hogy újra felépítse gazdag életét.

Lóverseny, hazánkban nem divat már, erről nem is akarok beszélni. Viszont az egyik legnagyobb népbetegség a sportfogadás. Szinte mindenki tett már fel tippmixet életében  vagy profibbak a neten próbálkoztak. Egyet mondhatok, ha játszol saját döntésed, én nem mondom meg mit csinálj, DE! ne ettől várd a gazdagságot. Emlékezz vissza a kaszinós történetre. A ház mindig nyer. Egy labdarúgás mindig háromesélyes, akármelyik csapat is az esélyesebb. 3 labdarúgómeccset összekombinálva már csak 1:27-hez az esélyed, hogy nyersz. Sokszor hallottad már, hogy egy meccsen ment el. Ha jön mindegyik meccs és csak az utolsó van hátra, akkor sem több mint 33% az esélyed, hogy nyersz. Ez most a számok törvénye. Mondhatod, hogy van pár csapat akik a meccseik 90%-át megnyerik. Ezt nem tagadom, de az oddsok is úgy vannak meghatározva, hogy a maradék 10-nél elbukd a pénzed. Most mondhatod, hogy de ismerek olyat aki ebből él. Oké, de meddig?

Szerény véleményem szerint, játssz, ha örömödet látod benne, de ne ettől várd a pénz. Ha nem nyersz a lottón, elmegy a mixed vagy üres kézzel jössz ki a kaszinóból ne dőlj a kardodba. Tudd, hogy inkább veszítesz mint nyersz. Izgalom kell az életben és a szerencséjét és szereti mindenki kipróbálni, azért sem beszéllek le róla, de pénzt ne várj. Komolyan. Ha pénzt szeretnél keresni, olvasd a többi cikkem, fejleszd a pénzügyi IQ-d. Keress jobb állást, vállalj másodállást. Kezdj el vállalkozni, akár a neten is már van rá sok lehetőség. Takarítsd meg a pénzed és fektesd be okosan és egyet jegyzed meg, ha a szerencsejátéktól várod a pénzed, nem lesz boldog és független életed

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr8612447979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása