Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

5 dolog ami boldogságot okoz

2018. január 15. - fogkefe1

Ha azt gondolod, hogy az autód márkája, a vagyonod nagysága vagy lájkod száma a profilképeden boldogságot fog adni akkor tévedsz. Hidd el messzebb vagy az igazsághoz mint gondolnád. Pedig a boldogság mindenki számára elérhető. Nem kell ahhoz megnyerni a lottót. A boldogságot minden nap elérheted. Még sör se kell hozzá.

Számomra ez a jól bevált recept és garantálom, hogy ha végig olvasod igazad fogsz adni nekem.

1. Tisztaság

Hülyeségnek hangzik elsőre pedig de. Gondolj csak bele, ha kiporszívózod az autód és lemosod, nem jobb érzés vezetni benne? Nem érzed magad jobban? Ha rendszerezed az irodai asztalod, nem megy könnyebben a munka? Nem érzed magad energetikusabban? Számomra a rend és a tisztaság az alapja jobb kedvnek. Például ha reggel úgy nyitom ki a szekrényajtót, hogy csak be vannak dobálva a ruhák, egyből borúsan is érzem magam... Próbáld ki, vasald élire az inged, igazítsd meg a blúzod, hidd el jobb kedved lesz.

2. Becsületesség

Gondolnád, hogy ez is egy hülyeség, mert múltkor jól átverted a szomszédot eladtad neki a rozsdás fűnyíródat 50e forintér, pedig te kidobtad volna és most kicsattansz az örömtől, hogy mekkora kis Bill Gates vagy. Aztán eltelik 5 perc és már nem is érdekel, másnap meg nem tudsz Pista bácsi szemébe nézni. Megérte? Ha valakinek a boltban a pénztárcájából kiesik egy 5000-res, elteszed vagy utána viszed? (Sokan eltennék tudom) Pedig a pénz nem fog boldogságot adni, de az a tudat, hogy te egy rendes és tisztességes ember vagy igen. Az, hogy tartod annyira magad, hogy pitiáner dolgokon nem fogsz pénzt csinálni. Te vagy valaki, nem a sunyi kiskapukat keresed. Nem azt várod mikor nem figyel senki, hogy lecsapj. Te ennél értékesebb vagy.

3. Közreműködés

Ezalatt azt értem, hogy csapatban, dolgozni és valami fantasztikusat alkotni. Hogy miért nem az egyéni siker vagy előremenetel? Mert akkor örülsz egy jót magadban 5 percig, aztán rájössz, hogy a kutyát sem érdekel és a nap végén megint ott tartasz, hogy hazamész megeszed a rántottádat, meg megnézed a Fókusz aznapi adását, de boldogságot nem ad. (kivéve ha remek rántottát csinálsz, akkor aláírom). Csapatban dolgozni valami eszméletlen nagy öröm. Ebben benne van a te sikered, más sikere, közös öröm, boldogság. Együtt lehet ünnepelni. Mellesleg a csapatmunka erejét még meg sem említettem.

4. Szeretet

Most azt gondolod, hogy mekkora egy hülyeség volt ez eddig is, ráadásul betolni egy ilyen sablont, hogy szeretet... na pff... kösz... Pedig de, a szeretetből lehet táplálkozni. A Ferrári nem fog megvigasztalni, max Kit a Knight Riderből. A kislányod vagy a párod viszont megtud. Egy rossz nap után, ha hazaérsz, teljesen magad alatt vagy úgy érzed, hogy összejött minden ellened, semmihez sincs kedved, leülsz, majd azt mondja a párod, hogy figyelj, nekem elég jó vagy, szerintem elég jó vagy. Na ez az a pillanat ami igazi boldogságot tud okozni.

5. Segítség

Valamiért ezt az emberek elfelejtik és nem foglalkoznak vele, pedig az univerzum legnagyobb ereje. Hidd el, ha adsz többet kapsz vissza. Aki megalázza magát az felmagasztaltatik. Alapból gondolj bele, pár száz forinttal támogatni havonta egy alapítványt nem fog senkit sem a falhoz vágni, de adni fog egy érzést, hogy igen én vagyok valaki, nekem fontos más sikere is. Nekem van annyi pénzem, hogy abból tudok adni annak, akinek nincs. Neked már van bőséged. Te egy jó ember vagy. Igaz nem látod, de hidd el, más boldogsága, rád fog tapadni. Plusz többet fog visszakapni! Sokkal többet!

Számomra ez az az 5 dolog ami igazi boldogságot ad. És igen persze kell az egészség, a jó munkahely, bizonyos életszínvonal, de figyelj, gondolj csak bele, hogy oké ez nincs, de ez az 5 felsorolt bárki számára teljesíthető, lehet a 4-esért picit többet kell gürizni mint mondjuk a 2-esért, de az is elérhető.

Képtalálat a következőre: „luxury cars”

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr2313578583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása