Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Így kezelik a stresszt a híres cégvezetők!

2017. április 18. - fogkefe1

Számításaim szerint a felnőtt lakosság 100%-át érinti ez a téma. Valamilyen szinten biztos, hogy mindenki életében jelen van. (pénzügyek, kapcsolatok, munkahelyen való megfelelés, teljesítés, stb).

Először is leszögezném, hogy ez nem feltétlenül rossz. A stressz önmagában nem rossz, persze ha már átmegy főleg félelembe és aggódásba akkor nagyon rossz hatással van rád, de alapból a stressz jó dolog. Arra készteti a szervezeted és elméd, hogy jobban teljesítsen. Ilyenkor jöhetnek új nem várt gondolatok vagy olyan megoldások amiket még álmodban sem vártál volna magadtól. Tehát összességében a stressz nem feltétlenül rossz, nem legyen ez a fő kifogásod miért nem dolgozol keményen.

Persze van rossz stressz is, ami egészségügyi károsodást okozhat, sőt egyenesen depresszióba küldhet. Na ezt akarjuk megakadályozni. Szerencsére többféle megoldás van, erre neked kell majd rájönnöd, hogy hozzád melyik illik. Steve Jobs például stresszes pillanataiban meditált. 10-15 percig vagy amennyire szüksége volt, csak ült csendben egyedül egy széken egyedél. Ürítette gondolatait, más teendővel nem foglalkozott. Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója, viszont pont az ellenkezőjét csinálja, ha észreveszi magán, hogy stresszes, egyből akcióba lendül és megejti azt a telefonhívást vagy elküldi az emailt, amitől megkönnyebbül.

Legjobb ha mind a kettőt alkalmazzuk, szituációtól függően. Bonyolult, érzelmi dolgokon jobb elmerengni, viszont legtöbbször akkor segítesz magadon a legtöbbet, ha apránként lépésről lépésre, de megoldod a feladatokat.

Ha már annyira átvette feletted a hatalmat :) legjobb, (legalább is ha rám hallgatsz) ha lemozgod. Egy fél óra futás vagy egy óra az edzőteremben hidd el csodákra képes.

Egy másik megközelítésből, Elon Musk szerint, figyelmen kellene hagynod a félelmedet és el kellene végezned a dolgod minél előbb. Lehet, hogy sokszor legbelül érzed, hogy ez a legjobb megoldás, de előtte még pár percet eltöltesz egyedül. Ez teljesen rendben van.

A Twitter társalapítója szerint az a legjobb, ha előre felkészülsz a helyzetre. Ha eltervezed az idődet előre, folyamatosan koncentrálsz és rendben tartod a dolgaidat, csökkented a váratlan bekövetkeztét.

Egy biztos, ne stresszelj azon, hogy hogyan küzdesz meg a stresszel. Végtére is, tök mindegy hogyan vészeled át az estéket, a lényeg, hogy már túl vagy rajta. Emlékezz mi fontos igazán. Utolsó gondolatként, még had idézzek Richard Bransontól, aki azt mondta, ha holnapra csődbe menne a vállalata, nem érdekelné, elköltözne Balira és a szeretteivel töltené az időt. Ha viszont a szeretteivel történik valami, na az már baj.

ceos.png

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7912434757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása