Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Te miért tudsz hálás lenni?

2017. április 07. - fogkefe1

A legtöbben utunk során elfelejtünk hálásak lenni, mindig csak követelünk. Jobbat akarunk. Újabbat. Aztán amikor elérjük a célunkat, már mást akarunk, már jobbat. Ha pedig nem sikerül, akkor pedig megy az sajnálkozás az irigység, hogy másnak mi mindene van, mit ért el, stb. Könnyen úrrá lesz rajtunk a pesszimizmus, a depresszió, hogy rossz az élet. Nekem miért nem lehet ez meg az. (helyettesíts be a saját életedre vonatkozóan).

Pedig ha egy fokkal lassítanál, rájönnél, hogy mi mindened van. Emlékszel amikor a telefonod még nem tudott az internethez csatlakozni? Amikor még pár naponta kellett csekkolni az olajszintet az autóban? Amikor rendszeresen kellett mosni, mert volt max 2 jó inged. Emlékszel amikor még nem is mentél étterembe, mert drága? Vagy a moziban spóroltál a kukoricán?

Lehet, hogy minddel mellé lőttem, de lehet pár talált. Egyben viszont biztos vagyok. 100%, hogy hálás tudsz lenni jelenleg is. Van munkád (vagy pont nincs, mert vállalkozó vagy) Van családod vagy vannak barátaid. Van hol laknod. Van valamennyi pénzed. Van hobbid. Jól tudod érezni magad.

Legtöbben elfelejtjük, de nagyon komoly. Légy hálás azért, hogy vannak lehetőségeid az életben! Hogy egészségesnek születtél, hogy értelmesnek születtél.

Néha jó ezen elgondolkodni. Ne legyen üres a szíved. Ne mindig azon járjon az agyad, hogy mid nincs. Mit szeretnél. Légy hálás mindig! Már sokat elértél, már sok mindent birtokolsz. Ne csüggedj, ne szomorkodj. Már így is nyertél. A többi csak ráadás.

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr812403569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása