Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Így oszd be a pénzed, hogy mindenre jusson!

2017. április 10. - fogkefe1

Egy januári cikkemben, kitértem a pénzmenedzselésre. Viszont az a cikk (bármennyire is sikeres volt) inkább szólt azoknak akik már sikeresebbek, nagyobb vagyonnal rendelkeznek. A módszer kitér, hogy nagyjából mire költsd a fizetésed és persze, hogy mennyit. Például mennyit költs nyaralásra vagy kapcsolatépítésre.

Ez a módszer sokkal egyszerűbb és megfoghatóbb mindenki számára.
Lényege: Költsd a fizetésed felét megélhetésre (számlák, étel), 30%-át arra amire te szeretnéd (ruhák, szórakozás, stb). 20%-át pedig takarítsd meg. Ha fiatal vagy vagy kisebb a fizetésed, akkor ez a szám sokkal inkább 70-20-10, amivel nincsen semmi gond. Egyet kell főleg szem előtt tartanod, hogy mindig tegyél félre. Ez a legfontosabb alapelv, ha szeretnél anyagilag biztonságban lenni.

A módszer lényege még, hogy ne csak a számlákban és kiadásokban gondolkozz. Tudatosan tereld magad afelé, hogy a fizetésed 20-30%-át szabadon elköltheted életszínvonalad növelésére. (Kacatot persze mértékkel :) )

A félre tett pénznek pedig azért van értelme, mert bármikor tönkre mehet a hűtő, parkoló autóba belemehetnek, csődbe mehet a cég. Karácsonyt és szülinapokat ne kölcsönből old meg. Ráadásul még van egy nagyon fontos szerepe a spórolásaidnak. Fektesd be. A függetlenség eléréséhez legfontosabb teendőd. Fektesd be a pénzed. Akár saját vállalkozásba (ez először lehet hobbi is akár), de fektetheted a pénzed ingatlanba vagy értékpapírba is.

A lényeg, hogy legyen tartalék pénzed, majd amikor azzal megvagy, ideje kitanulni a befektetés mesterségét. Nézz körül, az igazán gazdag emberek, mind befektetők részben (vagy teljesen)!

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5212415959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása