Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Hogyan töltik a sikeres emberek a hétvégéjüket? Tippek!

2017. február 03. - fogkefe1

Egy új Stanford egyetem végzett kísérlet megállapította, hogy heti 50 óránál nem érdemes többet dolgozni, mert lényegesen csökken a hatékonyság. Sokan 70 órát is dolgoznak egy héten, a kísérlet viszont megállapította, hogy ez teljes időpocsékolás, mert 55 óra után, már nem tudunk koncentrálni. Érdemes tehát feltöltődni a hétvégén, ha csak 1 napunk van akkor egy nap alatt, de ha tehetjük két nap jobb.

Mi a közös a legtöbb vezérigazgatóban? Hétvégén sosem mennek be az irodába, igaz az emaileket figyelik, de próbálnak minél több időt "kikapcsolva" tölteni.

Nézzük akkor mivel töltik az idejüket, mivel érdemes neked tölteni az idődet.

1. Ugyanakkor ébrednek mint hétköznap.

Ez már egyből megdöbbentő, mivel közhiedelem úgy tartja, hogy hétvégén behozzuk az elmaradt alvást. Tehát ha hétköznap 6-7 órákat tudunk aludni akkor hétvégén ki sem kelünk az ágyból 9-10 előtt. Jó érzés, hogy nem kell rohanni igaz? :) Hát ez tanulmány szerint mégsem jó, mert megzavarja a bioritmusod. Ha a bioritmusod ahhoz van szokva, hogy 6:30-kor kelsz, akkor igaz, hogy örülni fogsz neki, hogy 9-ig aludtál vasárnap, viszont hétfőn annyira meglesz zavarodva, hogy nem engedi majd, hogy felkelj. :) Szerintem mindenki ismeri ezt az érzést. Jó de akkor mit lehet tenni? Hát erre az okosok azt ajánlják, hogy inkább feküdjünk le korábban és reggel ne húzzuk el az alvásidőt.

2. A reggeleket "énidőmnek" határozzák meg

Hú, de nehéz feladat ez igaz, főleg ha az embernek van családja. Viszont így egyből van egy kis időd magadra. Felkelés utáni időt szánd a hobbidra, csinálj olyan dolgokat amire nincs időd hétköznap, ez azért is jó, mert motiváltabb leszel felkelni és nem zavarja össze a bioritmusod teljesen.

3. Mini-programokat szerveznek

Menj el koncertre vagy foglalj egy helyet a frissen nyílt étterembe, szervezz miniprogramokat, hogy kitudj kapcsolódni. Ez duplán jó, mivel ezáltal jobban fogod várni a hétvégét és nem éled meg annyira rosszul a hétköznapi mókuskereket. Ezek a kis programok nagyon megnövelik majd a kedvedet a hét többi napján is.

4. Időt szentelnek a szenvedélyüknek

Bármi is legyen az, akár festés, könyv írás, falmászás, vagy a gyermekeiddel való időtöltés, ilyenkor van időd a szenvedélyednek, használd ki, ezáltal nem gondolsz a munkára és sokkal boldogabb is leszel. Könnyebben tudsz feltöltődni.

5. Elszakadnak a munkától

Igen, ha nem szakadsz el teljesen, az agyad nem tud kikapcsolni és nem tudsz igazán pihenni, ha folyamatosan emailekre válaszolsz és telefonhívásokat intézel, igazából sosem hagytad el a munkahelyed. Nem azt mondom, hogy ez tabu, de ha teheted szorítsd ezt max egy órára, utána tedd repülőre a telefonod.

6. Rövidre fogják a házimunkát

Szerintem nincs ember akinek ne ezzel menjen el a szombat nagy része, erre az lehet a jó megoldást ha bevonod a többieket. Szánj rá egy időkeretet, mondjuk max 2-3 óra és ami nem fér bele azt sajnos jövőhétre kell tolnod. Könnyű ezt mondani tudom, de más út nincs. Nem hagyhatod, hogy csak házimunkából álljon a hétvége.

7. Mozognak az egészségükért

Ha nincs időd hétköznap megértem, ha nincs időd hétvégén azt már nehezebben. Otthon is lehet, kertben is lehet, parkban is lehet. Rengeteg módja van, viszont ha nem mozogsz, hosszútávon a szervezeted még "megbosszulhatja".

8. Minőségi időt töltenek a családjukkal!

Szerintem ezt nem kel kitárgyalnunk, mindenki erre vágyik.

9. Eltervezik a jövőhetüket!

Hogy is van ez? Azt mondtam, ne dolgozz. Ennyit azért érdemes. Fél órát érdemes rászánni. Átgondolni az eseményeket, a teendőket. A kutatás szerint ez nagyban csökkenti a hétköznapok okozta stresszt.

A lényeg egy pontban.

Kapcsolódj ki, felejtsd el a munkát. Mozogj az egészségedért. Tölts időt a szeretteiddel, a hobbiddal. A munka hétfőig megvár.

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr6912154711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása