Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Mit együnk és mit ne együnk ez itt a kérdés

2017. április 27. - fogkefe1

Korunk talán legfelkapottabb témája az étkezés. Annyi féle trend volt már, hogy az ember követni sem tudja. 21. században már egy új iparág is van a tudatos étkezésre, hazánkban is vannak akik abból gazdagodtak meg, hogy megmondták mit egyél és az orrod elé tették. Na én nem akarom elvenni a munkájukat és valami hatalmas okosságot sem akarok leírni, csak pár gondolatot, mert a sikeres élethez hozzá tartozik a helyes étkezés is. Úgy érzem tehát, hogy erről is írnom kell egy cikket.

Első is legfontosabb szabály, ha teheted kerüld a fehér lisztet. Ez nem gasztro cikk nem írom le a kémiai folyamatokat, nem is az a lényeg, hanem, hogy rávilágítsak egy pár dologra. Barna kenyér, rozskenyér, stb, stb... mind jóval egészségesebbek mint a fehér kenyér vagy a vizes zsemle. Tudom ezeknek ára is van, de ha megteheted ne ezen spórolj.

Második szabály, ha teheted kerüld a felesleges cukrokat. Szénsavas italokra gondolok elsősorban. Nem fogsz tőle hízni holnapra, nem leszel egészségtelenebb miután megiszod. Viszont ha nincs megfelelő rendszeres testmozgás, akkor évről évre lerakódik a szervezetedbe és lehet nem úgy fogsz kinézni 5 év múlva ahogy szeretnél. Hosszú távon kell gondolkozni mindig, bármiről is legyen szó.

Amire figyelned kell még mint harmadik szabály, hogy gyümölcsöket inkább délelőtt fogyassz, zöldségeket inkább délután. (Savasodás miatt) és ne joghurttal kezd a napot. Reggelire jó, de ne az legyen az első dolog. Előtte egy pirítós hasznosabb.

Reggelire, nagyon ajánlatos a zabkása vagy müzli tele van hasznos szénhidráttal, hogy legyen elég energiád a napra. Gyümölcsök, pirítós, lekvár is ajánlatos. Italnak tea vagy citromos víz. A gyümölcsleveket nem ajánlom, maximum ha te facsarod, mert nem is gondolnád de tele van cukorral.

Ebédre ajánlatos húst enni, a fehér húsok egészségesebbek mint a vörös. Tehát a szárnyas és hal sokkal jobb a szervezetednek. Főtt krumpli vagy rizs kiváló. A lassan felszívódó szénhidrátú ételeket kell előnyben részesíteni.

Estére viszont már nem ajánlatos szénhidrát dús ételeket fogyasztani, mert szervezetünk nem tudja felhasználni.

Igazából ha az ember otthon főz akkor nagy baj nincsen, a legnagyobb baj a mű ételek adta ízfokozók, aromák, édesítőszerek és tartósítószerek fogyasztásával van. Ami mirelit és gyors az már nem a legjobb választás.

Szerintem egészséges étkezésre azért van szükség, mert ha jókat eszel, jobban is érzed magad. Szerintem ezt már te is tapasztaltad. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7912459457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása