Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Csődbe ment sportolók

2017. február 15. - fogkefe1

Miért van az, hogy dollármilliókat keresnek mégis visszavonulások után 5 évre rá már szegényebbek, mint te meg én? Egyszerű a magyarázata, nem tartja be azokat a szabályokat amivel gazdag tudna maradni.

Először is nem gondolnak a jövőre, amikor meglátják a nagy fizetést hirtelen, amivel még sosem találkoztak mellesleg, egyből el is költik. Annyi felesleges kiadásuk lesz, hogy hirtelen az egész bandának vesznek egy arany rolexet, több százezer dollárért, rengeteg sportkocsi, felesleges csecsebecséket milliókért.

Egyik visszavonult kosaras nyilatkozta, hogy bármikor amikor úgy elment otthonról közel 10000 dollárt költött. Úgy fogalmazott, hogy ez úgynevezett hangout money. 3 millió forintot csak úgy simán elszórt. Persze, mert volt még belőle.

Első hiba tehát, hogy pénzüket rosszkor szórták el kacatokra.Nem mondom, hogy ne vegyen magának semmit, de először jövőre kellett volna gondolnia és utána lehet a maradékból élvezkedni.

Második hiba, hogy nem osztották be. Amit kerestek el is szórták, nem takarítottak meg, nem gondoltak a nyugdíjas éveikre. Nem gondoltak rá, hogy ha visszavonulnak akkor elzárják a csapot.

Mi ebből a tanulság?

Addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér. Mindig tegyél félre. Erről már írtam egy cikket, hogy mikor mennyit és mire. 10-20%-ot a fizetésedből tegyél félre és ne nyúlj hozzá. A megtakarított pénzt pedig fektesd be.

Lottóötösöket is meglehet figyelni, hogy sokan 5 évre rá szegényebbek lesznek mint azelőtt. Miért? Mert nem tudják megtartani a pénzt. Ezért ajánlom, hogy folyamatosan fejleszd magadat, olvass sokat pénzügyi témában, járj tréningekre és persze látogass vissza a blogomra. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr1412238222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása