Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Félsz a változástól? Találd meg a miértedet!

2017. január 17. - fogkefe1

Ez a cikk egy pár lépéses módszert vázol fel, hogyan is kezdjünk hozzá, ha szeretnénk az életünk egy részén változtatni. Nem is tudom milyen nagy lehet azoknak az embereknek a száma, akik valamin változtatni szeretnének, külsőn, vagy egy szokáson, vagy habitusukon mégis képtelenek ezt megtenni. Hogy miért is?
Hát pont ez a kérdés. :) Miért akarsz megváltozni? Mi az igazi ok, legbelül amikor magadba nézel. Kezded érteni? A lista után megérted.

1. Kötelezd el magad! Sok ember elhatározza, hogy megváltozik, de nem mondja ki, nem kötelezi el magát őszintén, csak reménykedik, csak kívánja. Te kötelezd el magad! Miután ezt megtetetted ne csapd be magad! Fogadalmat tettél, hajrá!

2. Ismerd meg a miértedet. Igen ez nem hangzik túl magyarosan mégsem találok rá jobb szót. Sok ember azok gondolkozik, hogy hogyan változzon meg, és nem pedig azt keresi, hogy miért? Rengeteg módja van a változásnak, de csak akkor leszel kitartó, ha tudod, hogy miért szeretnél változni. Itt egy példa. Szeretnél fogyni. Igen ez jó. De miért? Hogy egészségesebb legyél? Hogy tovább élj? Miért? Ismétlem miért? Keresd meg az igazi miértedet! Egyszer egy nő addig addig mondogadta magának, hogy miért, miért, még rájött, hogy nem akar kínosan festeni fürdőruhában. Az ő miértje ez volt, a tied mi?

3. Tegyél meg mindent a cél érdekében! Igen az élet nyilván eléd fog dobálni mindent, vagy ellenkezőleg nem fogja kérni, hogy tegyél meg érte mindent. De neked mégis meg kell tenned érte mindent. Találj rá időt, módod, megtudod csinálni.

4. Ez a rész a legnehezebb! Dolgozz! Láss hozzá! Semmi nem fog változni munka nélkül!

5. Ha hibázol, állj fel, porold le magad és kezd újra, igen valószínűleg nem fog elsőre menni, de menni fog, sikerülni fog, sikerülnie kell! Miután végeztél, ünnepelj! Mindig szánj erre is időt, hidd el fontos. Majd kezd az egészet előröl.

Ezt a módszert Larry Wingettől tanultam. Angolul itt megtaláljátok:

http://www.larrywinget.com/the-5-things-you-must-do-to-create-positive-change-in-your-life/

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr4212115405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása