Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Warren Buffet 5/25 módszere

2017. január 03. - fogkefe1

Itt az újév, ilyenkor mindenki szeret tervezgetni, fogadkozni. Szeretek én is végigmenni egy rövid füzeten, ami alapján értékelem és lezárom a tavalyi évemet és megtervezem a jövőt, felállítom a bakancslistám, meghatározom a céljaim. Talán majd arról is írok egy cikket, de most jöjjön az 5/25 módszer.

Mivel magyarul nem találtam meg Warren Buffet 5/25 két listás módszerét ezért gondoltam írok belőle egy cikket. Remélem mindenki ismeri a nevét, aki nem annak halkan megsúgom, hogy őt tartják számon a valaha volt legsikeresebb befektetőnek, vagyona pedig a legfrissebb felmérések szerint 74 milliárd dollár. Igen, remélem elég meggyőző számodra, miért érdemes megfogadni vagy legalább elgondolkodni módszerén.

A története röviden annyi, hogy Mike Flint a magánrepülőgépének pilótája, aki alapból is egy szakmájában sikeres embernek mondható mivel 10 éven keresztül reptette az amerikai elnököket is a levegőben, megkérdezte Buffetot, hogy hogyan tudna még sikeresebb lenni, hogy tudna picit fellendíteni karrierjét. Erre Buffet azt válaszolta, hogy írja le céljait egy papírra (ez már a módszer). Írjon 25 célt. (Ha nem megy 25, akkor 15-20 is megteszi, a lényeg h igazi célok legyenek). Ezek lehetnek az élet bármely területéről, akár hivatás, vállalkozás, kapcsolatok, család, sport. A lényeg, hogy írd le egy papírra és miután megvagy karikázd be a top5-öt. A top5 legjobban kívánt célt. Ez nem feltétlenül a legfelső öt, a lényeg, hogy ítéld meg, hogy szerinted melyik az öt legfontosabb célod. Ez lesz az A listád, a maradék 20 cél pedig a B listád, amik szintén fontos célok, viszont ezek olyan B célok, tervek.

Na és most jön a csavar. A módszer lényege, hogy a koncentrálj a top5-re és a maradék 20-at pedig kerüld el bármi áron. Ne foglalkozz vele, még csak ne is gondolj rá. Csak a top5 célra fókuszálj.

Mi a módszer lényege? Az, hogy állandóan kattog a fejünk, tele vagyunk új gondolatokkal, rengeteg ötletünk van, szívesen csinálnánk ezer dolgot is akár egyszerre, pedig ez nem jó, Mivel mindenre koncentrálunk, így igazából semmire nem tudunk igazán, mivel az energiánk többfelé áramol.

Mi van akkor ha valamit sikerül kipipálni? Ugorj a következőre az jó. A gyakorlatot pedig elvégezheted évente vagy akár félévente is, mivel az ember céljai, gondolkodása folyamatosan változik. A lényeg, hogy csak a fő céljaidra koncentrálj, 5 dologra. Azokat csináld, meg, azokért küzdj, az igazi álmaidért!

Remélem tetszett és ha szeretnél hasonló módszereket, praktikákat olvasni akkor látogass vissza a blogomra! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr512093735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása