Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Legyen Linkedin profilom?

2017. január 30. - fogkefe1

Érdekes, hogy míg vannak őrületek, ami egyből elterjed nálunk (facebook) és vannak őrületek, amik mindenhol elterjednek, főleg (USA és Közel-Kelet) addig nálunk sehogy sem tud (twitter). A többi közösségi médiába nem megyek bele, hogy Snapchatet főleg a fiatalok használják, a Pinterest főleg nőknek van, a Tumblr-ön blogolni tudsz, az Instagram viszont mint a Facebook kisöccse, elég jól elterjedt hazánkban és már egyre több cég csinál profilt, hogy ott is tudjon promózni.

Na de mi a helyzet a Linkedinnel? Legyen vagy nem? Érdemes vagy nem? Egyáltalán mit találok ott?

Hasonló szisztémán működik mint az összes többi közösségi média. Megkereshetjük az ismerőseinket, bejelölhetjük őket és követhetjük őket! De akkor ez miben más mint a Facebook? Mert itt a cég, a munkahely van előtérben. Lehet állást keresni, lehet tanulni, lehet kapcsolatokat építeni, direkt arra találták ki. Ha elértél egy középvezetői szintet bármelyik multinál vagy munkahelynél, érdemes csinálnod, mert láthatod, milyen lehetőségeid vannak, kik vannak hasonló beosztásban, stb... stb.. rengeteg lehetőséged van. Viszont ami létfontosságú, hogy ha vállalkozó vagy (főleg ha szellemi munkás) akkor szinte kötelező csinálnod. Nem kell ott élned, folyamatosan blogolnod, beszélgetni stb. De töltsd ki a profilod, rakj ki profilképet, cégedet helyezd előtérbe. Hogy miért? Mert lehet ott lesz megkeresés. Külföldi cég akar kapcsolatba lépni veled, látott hirdetést vagy facebookon és elakarja dönteni, hogy most igazi élőszemély vagy, vagy kamu az egész. Linkedinen rád tud keresni, megtud nézni, hogy igen tényleg tied ez a cég, tényleg így hívnak nem kamu. Nem gondolnád, hogy csinálnak ilyet? Több embertől is hallottam.

A lényeg tehát, hogy szerintem érdemes csinálni, de nem kell ott élni, hogy felfigyeljenek rád, egyszerűen csak tölts ki mindent a profilod alatt és néha nézz fel, hogy történt valami. Én szoktam követni ott, cégvezetőket, politológusokat, sikeres embereket, akik folyamatosan blogolnak. Rengeteg érdekes cikket tudok találni.

Egy szó mint száz, ha az üzleti életben mozogsz, megéri.

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr5812147143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása