Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Mire jó a 3D nyomtatás?

2017. február 06. - fogkefe1

Már évekkel ezelőtt felfigyeltem, hogy mekkora potenciál is rejlik a 3D nyomtatásban. Az elején még cuki figurákat, játékokat, szobrokat nyomtattak. Mára már elértük arra szintre, hogy komplett házakat feltudnak így húzni.

www.origo.hu/techbazis/20160527-elkeszult-a-vilag-elso-3d-nyomtatoval-keszult-irodaja.html

Itt ez a cikk ami arról szól, hogy milyen gyorsan, mindössze 17 nap alatt felhúzták azt az irodaházat, ráadásul 140 dollár volt az építési költség. 2016-os cikk, arra még jó figyelni.

Mire lehet ebből következtetni?

Hatalmas lendülettel indult a 3D nyomtatás (hazánkban annyira nem) de Ausztriában egyből több cég elkezdett ezzel foglalkozni, megérte nekik? Az elején természetesen nem, ki kellett még forrnia. Tudod az első telefonok sem egyből okostelefonok voltak. Mára már Kínában napi 10 házat kitudnak így nyomtatni, ami lényegesen időt és pénzt spórol a kivitelezőnek. Hogy mennyire strapabíróak? Semmi kétségünk ne legyen afelől. Példának itt van ez a hidakat építő startup

https://3dee.hu/a-vilag-elso-3d-nyomtatott-hidjat-epitik-meg-amszterdamban/

Látjátok milyen kiforrott már a technika?

Sőt, a Forma1-ben a Ferrári komplett dugattyút nyomtat.

http://www.gphirek.hu/f1/20170131-f1-3d-nyomtatott-dugattyuval-allhat-elo-a-ferrari.html

Igen már itt tartunk, sokkal strapabíróbbak az alkatrészek és költséghatékony a gyártás. Ráadásul senki munkáját nem veszi el, mert valakinek a gépet is kezelni kell.

Kérdem én hát hol a vége? Nem lehet megmondani. Lehet 1 nap arra ébredünk, hogy az autónk vagy számítógépünk lett egytől egyik nyomtatva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr7312173892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása