Segítek a célok elérésében lépésről lépésre

Siker-mentor

Váltanál telefon szolgáltatót 48 ezer forintért?

2017. január 26. - fogkefe1

Érdekes, hogy míg emberek azért, hogy pár ezer forintot spóroljanak, váltanak kötelező biztosítást, de ha telefonról van szó nem váltanak. Napokig tudnék erről írni, mert egyszerűen nem értem az okát. Nyilván az sem véletlen, hogy két évet kell aláírni, mivel ha nem lenne hűség idő, havonta lépkednénk ide, oda. 2 év után már annyira nem érdekel minket. Eddig is kijöttem a fizuból, most is kijövök. Pedig lejárt a két év és lenne olcsóbb csomag! Hahó. 7000 forint helyett 5000 forintot fizetnél, két év alatt 48 ezer forintot spórolnál. Amióta létezik számhordozás, nem értem az okát miért nem váltanak az emberek. Akár szolgáltatón belül, mivel két év alatt rengeteg új csomag jelenik meg, akár szolgáltatón kívül.

Pont néztem erről egy statisztikát, hogy mivel a T-Mobile jött legelőször neki van a legnagyobb részesedése a piacból, aztán Telenor (5 évvel később jöttek), aztán Vodafone (Még 5 évvel később jöttek). Pontosan a Westel jött 1990-ben mára már T-Mobile, a Pannon 1994-ben, amit felvásárolt a norvég Telenor, és utoljára jött a Vodafone 1999-ben, ezért csak a piac ötödét tudja birtokolni, míg a felhasználók 45%-a "T-s". Ebből már könnyű kiszámolni a kékeket.

Ráadásul ami a legmegdöbbentőbb számomra, hogy az arányuk nem változik. Évente 1-2%-kal csak. Ami elenyésző ekkora piacon, pedig éjjel nappal kapjuk a telefon reklámokat. Telenor korlátlan, Vodafone tuti kártyás csomag, T-Mobil mobil akció! Gyere, gyere, gyere!!!! Mégsem mozdulnak az emberek. Azért reklámoznak, hogy a részesedésük fenntartsák, de falatot már nem tudnak kiharapni a piacból.

Ezért jött be, negyedik szolgáltatóként a Netfone és most már a UPC is, de lassan a Digi is fog telefon csomagokat árulni. Németországban 70 telefonszolgáltató van, Dániában 40. Magyarországon majdnem 20 évig csak 3 db volt. Most, hogy már belépnek többen a piacra, megkezdőthet a verseny.

De ez csak akkor fog működni, ha az emberek mernek váltani.

Hogy miért is írtam erről? Mivel ez a blog, elsősorban sikerességről szó, amihez erősen kapcsolódik a pénztárcánk mérete. Én pedig segítek neked megtakarítani a vágyaid eléréséhez!

Ha szeretnél több ilyen, spórolással kapcsolatos témát olvasni, kérlek látogass vissza az oldalamra!

A bejegyzés trackback címe:

https://siker-mentor.blog.hu/api/trackback/id/tr9712128463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása